Какво се използва най-често в дограмата - Статии.com

Какво се използва най-често в дограмата – Статии.com

Какво се използва най-често в дограмата

Като информация знайте, че поливинилхлоридът е по-нискотемпературна термопластмаса, която се използвана най-често за направата на >дограма, която слагаем навсякъде. Като по-отличителни характерни свойства за този вид материал са и по-голямата му издръжливост и то при различни натоварвания, също така и твърдостта, а това са основните причини за неговата универсална употреба.

Хубаво е да знаете, че термопластмасата PVC има и аморфна структура, с висок модул на еластичност. Материалът има добри електроизолационни свойста, проявяващи се при по-ниски напрежения и честоти. По-благоприятен е и за използването на места богати с големи температурни амплитуди. PVC дограмата е устойчива и срещу някои разредени иконцентрирани киселини.Също така от поливинилхлорида се произвеждат някои грамофонни плочи, колкото и странно да ви звучи, точно от там идва и асоциацията с – винил, означавщо плоча. Лошото е, че при изгарянето на този вид материал, се отделят и силно токсични диоксини.

Също и електроизолационните изделия се произвеждат от PVC, като се  употребява и за получаване на видове лакове, имат добра разтворимост в органичните разтворители. Като потребители нас ни интересува да ни поставят всичко качестено и да бъде красиво, но не се замисляме от какво е направена самата дограма.

One Comments

  • Да, всеки производител твърди, че този тип дограма е качествена, че издържа на всякакви условия…но всъщност какво е въздействието върху околната среда на тази дограма, какво е въздействието на ПВЦ прозорците върху нас – потребителите, ето на това трябва да имат отговори производителите…

    Reply

Вашият коментар