Картала ски - Статии.com

Картала ски курорт – Статии.com

Ски курорт Картала има едни от най-хубавите ски писти в България. Благодарение на голямото разнообразие на терена и дължината от близо 5 км., този планински курорт е атрактивна дестинация сред най-добрите ски курорти в България.

Ски курорт Картала разполага с екстремни спускащи се ски писти, и ако смятате, че сте наистина добри, трябва да го посестите. Това е мястото, което и местните хора и гостите на Благоевград, почитатели на зимните спортове, познават като отличен ски курорт.

Освен екстремни ски писти, Картала ски курорт предлага и широко отворени ски писти, спиращи дъха гледки, и е идеалното място за много начинаещи и средно добри скиори и сноубордисти. Подходящ е и за туристи, дошли на екскурзия и желаещи да се насладят на планинските гледки и ски писти, като им предлага незабравима разходка с шестместния кабинков лифт, изкачващ се на 2400 метра надморска височина.

  • Въпреки, че ски Картала и планината не са се променили много от към ландщафт, ще оцените новия кабинков лифт, прекрасните гледки, разкриващи се от него и отличната храна, сервирна в новите ресоранти и заведния.
  • Рила планина, и прочутият й разнообразен терен, запазил се на картата и до днес, предлага разнообразие от широки участъци на ски пистите, поляни, леки и по-естремни спускащи се терени. За по опитните скиори и сноубордисти ски пистите предлагат и спускания по необработен сняг, като могат да доставят удоволствие на екстремистите с пресни следи по снега.

Вашият коментар