Кое прави пяната мемори пяна? - Статии.com

Кое прави пяната мемори пяна?

Кое прави пяната мемори пяна?

Как може да се превърне една материя в мемори пяна? Това не е откъс от фантастична книга, а реалност. За да дадем памет на пяната е нужен синтетичен полиуретан и с малко добавка на някои химични вещества, които увеличават теглото на пяната. С добавката на тези химикали се появява на белия свят един нетоксичен силно еластичен материал, който е наречен мемори пяна.

На какво мирише първоначално новата мемори пяна?

Докато мемори пяната идваща от САЩ не съдържа вредни съставки като формалдехиди, тя може в началото да мирише на ново, но това ще трае от няколко дена до няколко седмици в зависимост от производителя. Този мирис не провокира алергии, но може да бъде неприятен за хора с чувствително обоняние. Ако и вие сте от тях, ще ви предложим няколко съвета, с които по-бързо да прогоните миризмата:

  • Проветрявайте добре стаята, където сте поставили матрак а с мемори пяна, ежедневно и освен това сменяйте често чаршафите (те също поемат от миризмата);
  • Може да ви помогне да се справите с миризмата и като поставите съд с оцет на нощното шкафче;
  • Една машинка за озониране на въздуха много бързо ще реши проблема.

Но ако наистина много се притеснявате за първоначалната миризма на матраците с мемори пяна, на пазара се продават вече и екологични матраци, чиято мемори пяна се произвежда от материали без миризма.