LED ленти

LED ленти в банята – подходящи ли са

LED лентите са идеални като допълнителен източник на осветление и като непряко осветление, тъй като позволяват по-голяма гъвкавост при инсталирането им и могат да обхванат места, които иначе са доста трудно достъпни. Има много места, където те могат да бъдат инсталирани без проблем, но за други осветителни тела това би било немислимо.

Така например, LED лентата е атрактивен и много полезен вариант ако искате да “хвърлите” малко светлина край огледалата за баня, така че да виждате, без да се налага да светвате основното осветление. Лентите, също така, могат да послужат и като допълнителен декоративен елемент.

Поставете по ъглите, но само на местата, които не се мокрят

Лентите по ъглите на тоалетната могат да направят помещението изключително модерно и да му създадат по-съвременен и стилен облик.

Като се има предвид, че в тоалетната е почти винаги тъмно, освен ако няма прозорец, всеки ден ще можете да виждате и оценявате това стилно творение.

В някои случаи, това може да се направи и в банята, но преди да предприемете тази стъпка, консултирайте се с ел техници, които да ви кажат разумно ли е това или не.

Изберете водоустойчиви LED ленти

Има LED ленти, които са водоустойчиви. Но въпреки това, всеки специалист ще ви каже да не мокрите и пръскате лентата. Разчитайте на нейната водоустойчивост единствено ако нещо се случи съвсем случайно и като цяло поддържайте сухо около тях, въпреки всичко.

Изберете ленти с ниско напрежение

За да сте спокойни при поставянето на LED ленти в банята, повечето специалисти препоръчват да заложите на лента, която работи с ниско напрежение. В търговската мрежа се предлага голямо разнообразие, но е хубаво да се консултирате със специалиста, който ще ги инсталира, и то още преди покупката.

Подберете внимателно местата

Инсталирайте LED лента някъде в близост до шкафчето в банята, така че да ви е по-удобно когато си миете зъбите, когато се бръснете или правите нещо други подобно в банята.

Ако поставите лентата на подходящото място, ще можете да си свършите работа с по-малка дължина и няма да е нужно да купувате по няколко метра лента, така че обмислете добре вариантите.