Лятна работа - Статии.com

Лятна работа – Статии.com

Учениците в днешно време предпочитат лятно време да прекарват далеч от вкъщи, работещи, стажуващи и с много нови запознанства.

Езиковите гимназии предоставят една основа за езиковите умения на учениците. Езикът се явява като най-важната част от общуването между хората. Именно затова учениците от езикови гимназии масово предпочитат работа извън България. В следствие на добро знание на език и желание за по-добро заплащане те заминават извън България.

Едни от предпочитаните дестинации за ученици са Гърция, Кипър. Където могат да си намерят подходяща за тях работа.

САЩ е предпочитана от студенти, именно защото учениците нямат възможност , заради възрастта си и визите.

Но, тенденцията напоследък се изменя все по- бързо сред студентите. Масовото заминаване за САЩ преди време, доведе до некоректното държание от страна на работодателите към студентите. Лесният начин за взимане на визи, също така накара работодателите да свалят цената на труда на студентите. Заплащането падна неимоверно.

Заради желанието на студентите, да се запознаят с момчета и момичета от другия край на света, често остават предавани.

  • Оказва се, че Гърция, Кипър, Англия и европейските държави като цяло са по-близо до нас-Българите, като отношение, в сравнение със САЩ. Повечето от българските студенти, заминали за САЩ остават с един прекрасен спомен и изживявания, но без и стотинка.
  • Излиза, че Европейските държави предоставят по-добра възможност на студенти за работа. Не само работа, но и забавления. Знаете студент с пари е щастлив студент. Работодателите предпочитат млад персонал в сферата на туризма, както и знаят, че за да задържат работещите студенти, трябва да им предоставят конкретното удовлетворяващо заплащане.
  • Проблемът в цялата ситуация се корени именно в психологическата нагласа на всеки заминаващ студент. САЩ е твърде далеч. Веднъж заминал, студентът предпочита да остане там и да се съгласи на условията, които му предлагат. Не си търси правата. Грешката е от двете страни. Един път лесното получаване на визи. Вторият път – не уместната ситуация, в която студентът сам избира да остане.