Остров Самотраки - Статии.com

Остров Самотраки – Статии.com

Остров Самотраки.

Именно този остров попада в един от най-близките острови в България. Местонахождението му е точно в Егейско море, разположен е между три дръги, различни острова. Имената, на които са Лимнос, Имврос и Тасос. Шестедест процента от бреговата линия на самия остров са заети именно от плажове, кото са покрити предимно с камъчета, а не с пясък. Природата играе една основна роля в пейзажа на острова. Прави го уникален. На остров Самотраки е разположена също и най- голямата , по височина, планина , в която се вият водопади и именно там съществува и се среща, многобройно разнообразие от животински видове, растителни особености също.

Главният град или значимият град се нарича Самотраки, а именно главният курорт се нарича Терма. Има многобройни забележителности на самия остров, като една от най-големите всъщност се намира в Британския Лувър.А именно статоята на самата богиня на победата Нике.

Островът има своите  почитатели, и както сам предразполага туристите му предпочитат престоят им да премине в нощуване на палатка пред луксозните хотели.

  • Именно красотата на природата предразполага туристите да направят избора си за за нощуването сред красивата и уникална гледка , която именно този остров, по свой уникален начин може да предложи, уникална гледка.
  • Именно съседите на самия остров предлагат безплатни места за къмпингуване , както и само по себе си, чисто море, на което да се наслаждават туристите , избрали да прекарат ваканцията си на едно райско кътче.
  • Друг интересен факт е, че в Самотраки се намира именно светилището на Великите богове. Именно и това е причината да се водят слухове, че там са се случвали многобройни мистерии. В този археологически музей, както и във всеки един друг има археологически находки, останали от историята на самия остров.

Като например архитектурни паметници, открити при самите разкопки.

Туризмът е една несекваща индустрия.Докато има хора , ще има и пътувания. Дестинациите са многобройни и непрестанно променящи се , в зависимост от желанията на туристите, пътуващите.

Вашият коментар