Портал за животни - Статии.com

Портал за животни – видове екзотични домашни любимци

Кучетата, котките и хамстерите са едни от най-разпространените домашни животни. Тези животни са наистина очарователни и е прекрасно, когато са наоколо, но някои хора могат да предпочетат екзотични домашни любимци.

Има различни видове екзотични домашни любимци. Ако ви е интересно да узнаете повече за тях, посетете портал за животни или форум към него. На подобно място винаги можете да  научите нещо интересно. В следващите редове се заемам да ви разкажа накратко за най-разпространените екзотични домашни любимци.

Sugar Glider

Тези добре познати двуутробни животни произхождат от Североизточна Австралия. Тежат по-малко от 5 грама, напомня известен сайт за животни. Те са активни и любопитни, непрекъснато търсят контакт със своите собственици. За съжаление, те будуват нощем и е нормално точно тогава да търсят вниманието ви. Затова, помислете дали ще можете да се грижите за тях и да прекарвате време с тях през нощта.

Kinkajou

Те също са нощни животни, които могат да бъдат намерени в тропическите гори в Мексико и Централна Америка. Според специалисти от популярен зо портал, те са любящи и приятелски настроени по природа. Имат остър набор от зъби и ядат много плодове. Могат да бъдат хранени и с бонбони и желирани мечета.

Squirrel Monkey

Намира се в Южната и Централната част на САЩ. Катерицата маймуна е всеяден вид

екзотичен домашен любимец, който обича да си похапва плодове, бобови култури, малки гръбначни животни и птичи яйца. Тя е изключително интелигентна и привързана към природата, смятат специалисти от известен портал за животни. Ако я вземете за домашен любимец, тя няма да е щастлива затворена в къщи.

Bengal Cat

Ако обичате котките, но искате за домашен любимец по-екзотичен вид, бенгалската котка е точно за вас. Тя е специална кръстоска на няколко вида котки.

Известен български сайт за животни изкушава с интересна информация за видовете животни, интересни факти за тях и специфичната им характеристика: zoovidove.baubau.bg/

Вашият коментар