Публикации разказват за изящния марказит - Статии.com

Публикации разказват за изящния марказит

В наши дни бижутата с марказит имат много фенове.

Според публикации в интернет и специални тематични издания, той е известен и като пирит или железен сулфид. Монтиран върху сребро, марказитът придобива още по-привлекателен блясък. Ювелирите вграждат камъка в елегантни бижута, които често наподобяват нежността на дантелата. Смята се, че загадъчния камък е по-евтиния заместител на диаманта.

Днес марказитът е предпочитан от дами на всички възрасти. Специалистите го препоръчват в своите стаии за жени над средна възраст, но все по-често виждаме как и младите момичета си подаряват този разкош. Ако следите публикации за световните звезди, вероятно знаете, че голяма част от дамите на червения килим блестят с красиви бижута от маракзит.

Изящният камък е популярен в сребърната бижутерия със своя античен вид, напомнят статии в интеренет. Инките са открили и използвали за първи път фино украсени късчета марказит за своите накити. Много от тях са били намерени по време на археологически разкопки.

Викторианците използват бляскавия цвят на марказита за първи път след смъртта на кралица Виктория, напомнят публикации в нета. Този период бележи създаването на лекия и ефирен стил на марказита в бижутерията. Той се е превърнал в популярна алтернатива и заместител на диаманта и продължава да бъде популярен и до днес. Освен това е сред най-предпочитаните камъни сред аристократите. През Викторианската епоха са се изработвали бижута от сребро и благородни метали, съчетани със скъпоценни камъни в сложни форми. Този античен дизайн продължава да бъде вдъхновение за съвременната бижутерия.

В интересни тематични публикации ще прочетете, че маракзитът има сив отенък и блясък, които наподобяват стилът арт деко. Можете да го видите вграден в сребърни монети и във фини дантелени нишки в сребърната бижутерия. Навсякъде той предизвиква блясък и разкош.

  • Днес ювелирите използват античния дизайн от Викторианската епоха, както и стари матрици за създаването на фините бижута. При правилно съхранение и грижа, те остават все така очарователни. В различни статии за бижута ще прочетете, че марказитът обикновено се инкрустира върху сребро с проба 925. Много от накитите със загадъчния камък се изработват ръчно, което означава, че се предлагат в ограничени количества и уникален дизайн.
  • Ако цените уникалните бижута и не можете да устоите на прекрасното сияние на марказита, не губете време, а отидете в любимата си бижутерия и си изберете най-красивото бижу с маракзит. Няма по-добър начин да се поглезите!

Вижте още и интересно четиво за сребърна гривна в известен български портал за статии.