Работа в Малта - Статии.com

Работа в чужбина. Работа в Малта

Работа в чужбина. Работа в Малта

Макар и не особено популярно място за работа в чужбина в миналото, в момента Малта се превръща в много предпочитана дестинация за работа в чужбина.

Малта е разположена в Малтийския архипелаг, южно от Сицилия и е бивша английска колония, факт които е повлиял на живота, манталитета и развитието на Малта през годините. В Малта официални езици са малтийски и английски. Движението е ляво. Малта е най – малката страна в Европейския съюз и е най – гъсто населената страна в съюза. Има една компания която осъществява директен полет София – Малта.

Въпреки че Малта е много малка страна като територия се развива с много бързи темпове в различни отрасли. Електрониката е един от най – динамично развиващите се сектори. За Малта се търсят много IT специалисти, софтуерни архитекти и инженери, като предлаганите позиции са целогодишни с много добро заплащане от порядъка на 25000 – 30000 евро нетно годишно възнаграждение.

  • За разлика от много други предлагани работни позиции за работа в чужбина, в Малта се работи пет дни по осем часа, което подплатено с доброто заплащане е отлична комбинация.
  • Но за да получиш първо трябва да дадеш, а именно освен изброените плюсове като работно от потенциалните кандидати се изискват много сериозни компетенции и познания в IT сектора както и отлично владеене на английски език, както устно така ни писмено, изисквания които ограничават много желаещи и правещи работата възможна за малък кръг от хора.

В момента се говори, че в България има глад за IT специалисти, като недостига е в хиляди, но за добрите IT специалисти Малта е възможност за кариерно развитие и израстване в бранша.

Поради естеството на работа и гореспоменатото в момента само няколко фирми посредници за работа в чужбина предлагащи работни позиции за Малта.

Малта е много подходящо място за работа в чужбина за квалифицираните в IT сектора и хората с желание и амбиция за развитие в IT сектора.