Какво ни дава работата в чужбина - Статии.com

Какво ни дава работата в чужбина?

Какво ни дава работата в чужбина?

Работа в чужбина се превърна в отделен ”град” в секциите за търсене, в сайтовете за обяви. Поради ред причини, през последните години българите все по-често се оглеждат за нови възможности в развитите страни. С всяка изминала година условията на труд, възможностите за квалифицирана и достойна работа се подобряват.

  • Няма да изброяваме причините заради които българите търсят възможности извън страната, те са ясни на всички. Ще се спрем на това какво ни дава работата в чужбина, като по-добри условия на живот, финансова стабилност, възможности за кариерно и културно развитие, сигурност и едно добро бъдеще за децата ни един ден. Образованието у нас отдавна не е това, което беше. А да получиш нови знания от различни европейски и доказани учебни заведения е нещо безценно. Децата ти един ден да имат възможността да учат в добър чуждестранен университет или колеж, е нещо което не е за пренебрегване. Работа в чужбина звучи като работа в София да речем. Толкова много хора се възползват от възможностите на модерния и отворен свят.
  • Има българи на всякъде по света, много от тях един ден ще се върнат у нас, други няма да го направят. Дори да идват само за ваканция в България, те носят промяна, не говорим за финансова такава. Ясно е на всички ни, че без парите от българите в чужбина ще бъде още по-трудно тук. Промяната идва от мисленето на тези хора, те са видели че животът не е задължително да бъде труден, че когато има ред които се спазва, тогава просто нещата се случват. Заради работата в чужбина тези хора (поне една част от тях) се научават да живеят нормално. Съответно желанието им е, когато се връщат в България и тук нещата да бъдат нормални. Българите, за които емигрантския живот не е опция и не напускат страната ни, никога не са живели на друго място за по-продължителен период от време, те са тези които ще запазят ценностите ни като народ и родина.

Благодарение на тях и на гурбетчиите промяната може да бъда към по-добро. Зависи изцяло от нас.