Разговор или Скрита камера - Статии.com

Разговор или Скрита камера? Или за ползите от иновациите в техниката

Човешките взаимоотношения са твърде сложно нещо, за да ги оставите сами да си се развиват и да не влагате поне малко усилие да ги насочите в дадена посока, която би била изгодна за вас. С това не казвам, че трябва да манипулирате половинката. Поне не и в лошия смисъл. Защото малко или много ние всички влияем на човека, с който сме. Но понякога въпреки положените усилия нещата не се развиват според първоначалния ни план и започваме да виждаме знаци за неща, които никак не ни харесват. Дали ще е просто промяна на характера, няколко мръсни чорапа на пода или пък изневяра, няма много голямо значение. Защото във всеки един от трите случая става въпрос за очакванията, които не са оправдани. И следва въпроса „Какво да правя?”

Сега, много ясно, че ако просто някой си е метнал мръсните дрехи на пода, няма да инсталирате алармена система, за да ви предупреждава всеки път, когато някоя дреха не си е на мястото. Може да проведете един възпитателен разговор или по-скоро монолог. Какво ако става въпрос за нещо доста по-сериозно, за което обаче въпросният няма намерение да си признава? Съветвам ви да вкарате тежката артилерия тогава. И да разберете доколко може да имате вяра на техниката. Което между впрочем днес е доста развита. Например скрити камери.

Малки и разнообразни, качествени и напълно достъпни, това са средствата, с които ще постигнете най-добрите резултати, когато става дума за тайни видео записи. И аудио, тъй като много от тях записват и звук, което значи, че ще можете да запишете и някой проведен разговор, който по принцип не е за вашите уши. Та, ако имате съмнения относно верността на половинката, и затова има промяна в неговото държание, една подобна камера ще ви помогне да разкриете мистерията. Без да правите скандали. Поне първоначално. Така и ще успеете да разберете дали има повод за притеснения или просто отново ви е обхванала параноята. По правило, скрити камери се монтират в съвсем обикновени вещи, които по нищо не се различават от останалите, няма издайнически светлинни или звукови индикатори и се превръщат във вашите очи и уши, без значение вие къде сте в момента.

Да не говорим колко полезни може да са подобни нововъведения за видеосистеми за наблюдения. Та в този ред на мисли, иновациите в техниката са много полезни и създадени с едничката цел да улеснят живота ни и да ни спестят множество главоболия. Най-вече с хората.