Разтрогване на брак в София

Развод – как да разберем, че е настъпил моментът

След дълги месеци на борба и опит да съхраним и оправим разбития си брак, може би в един момент е време да се откажем и да отстъпим пред безизходното положение.

Всеки брак трябва да получи своя шанс, но ако партньорите страдат и се измъчват, ако се стигне до ситуация, в която и двамата се чувстват по-щастливи поотделно, отколкото заедно, може би е време да направите решителната стъпка.

Кога е дошло време за раздяла

Редица неща могат да ни насочат към развода, като сред водещите фактори е липсата на стремеж за промяна и усъвършенстване, емоционално затваряне в себе си или опит да се постигне близост с друг партньор.

Ето кои са най-честите признаци, че е време да се разведем и да продължим напред.

Партньорът не ви слуша

Ако сте изправени пред ситуация, в която вашият партньор не ви изслушва и не можете да споделите с него чувствата си, това може да ви тласне да намерите човек, с който да споделите емоциите си извън дома.

Ако се опитвате многократно да излеете душата си, да говорите за това как се чувствате и какво ви прави нещастни, но срещу вас няма интерес, това вероятно е сигнал, че трябва да преосмислите отношенията си.

Търсене на проблеми в миналото

Ако един брак може да се усъвършенства днес, за да бъде по-добър утре, то точно обратното е положението в случаите, в които един от двамата партньори е заседнал в миналото.

Независимо дали става дума за изневяра, за неосъществени планове или нещо друго в миналото, пред вас има само два пътя – да приемете положението каквото е или да поемете по пътя си по отделно.

Миналото е едно от много малкото неща, които не могат да се променят и именно по тази причина то трябва да се приеме.

Ако нещо в сегашния ви начин на живот не ви удовлетворява, опитайте се да го промените. В случай, че проблемът се корени в миналото, тогава или го приемете или поемете по различен път.

Когато един от партньорите се оттегли

Ако един от партньорите отказва да говори за проблемите в брака и се оттегли настрана, това може да направи решаването им невъзможно.

Ако това продължи много дълго време и ако ситуацията не се променя, тогава можете да помислите за развод.

Проблемите в едно семейство се решават от двамата партньори, така че ако един от тях не желае да обсъжда варианти за тяхното евентуално разрешаване, а вместо това обръща гръб, вероятно изборът пред вас не е голям.

Ако бракът ви води до депресия

Най-сериозният от всички сигнали, че е настъпило време за раздяла е, ако бракът ви води до депресия.

Според специалисти, най-честата причина за депресивните състояния са отношенията с хората около нас и по-специално – с интимния партньор.

Ако забележите, че нещата между вас не вървят от много време и че това се отразява наистина зле на вашето емоционално здраве, тогава може би е настъпил моментът да поемете по различни пътища.

Намерете добър бракоразводен адвокат

Ако сте се решили на тази не лека стъпка, тогава е добре да намерите и специалист, който да поеме вашия случай.

Намирането на добър бракоразводен адвокат е изключително трудно и трябва да помислите доста сериозно преди да ангажирате някой с вашия развод.

Експертите от адвокатска кантора в София SBKLaw.bg разполагат с богат опит по отношение на бракоразводните дела, така винаги може да разчитате на тяхната помощ.