Правилният избор на спално бельо - Статии.com

Правилният избор на спално бельо

Правилният избор на спално бельо може да се окаже трудна задача.

На пазара има прекалено голям избор от стилове, цветове и материали. Може да ви се случи да идете в магазин за спално бельо и да искате обикновен бял памук, но в същото време да видите толкова много видове спални комплекти, които ще искате да вземете с вас. Понякога времето, загубено за избора, ако нямаме предварителна подготовка, може да се окаже разочароващо.

Изборът на спално бельо онлайн също не е лесен, защото не можете да прецените колко е меко даденото спално бельо. Тук ще ви дадем няколко полезни съвета, които да ви помогнат във вашия избор:

  1. Най-важното нещо, което трябва да имате предвид при избора на спално бельо е начина на тъкане. Начина на тъкане определя какви качества има платът, от който са ушити чаршафите.
  2. Следващото важно нещо, което трябва да имате в предвид е броя на шевовете. Те се измерват на квадратен метър и могат да варират от 180 до 2000. Колкото по-голям е броят на шевовете толкова е по-меко самото спално бельо. При избора си гледайте шевовете на квадратен метър да са най-малко 200-250. Колкото са повече, толкова по-луксозно е така нареченото спално бельо. Но всяко правило има своите изключения. В някои случаи определен вид спално бельо може да има висок брой шевове на квадратен метър, но самия материал на изработка да е некачествен.
  3. Дължината на нишките е ключов фактор при избора на спално бельо. Дългите нишки придават усещане на гладка коприна. Ако искате тъкани, които имат дълги нишки и са меки и приятни на допир трябва да търсите Египетски памук.
  4. В днешно време така нареченото спално бельо може да бъде изработено от естествени и синтетични материали. Естествените материали като памук, коприна, вълна, лен идват от природата. Докато синтетичните като найлон и полиестер се правят от хората. Естествените материали имат възможността да „дишат“ за разлика от изкуствените. Синтетичното спално бельо е значително по-евтино от естественото!