Развитието на киното - Статии.com

Развитието на киното и нови филми

Развитието на киното

Всеки от вас, който е любител на новите филми, съвременното кино и следящ неговото развитие се надява то да се насочи в някаква различна и по-интересна посока. Дали обаче има такава?

  • До сега вероятно сте били на 3D и 4D кино, някои от вас дори и на повече от няколко измерения, но каква е разликата между тях? Доста минимална. Ако сте закоравял филмов запалянко то в такъв случай най-много ви завладява разликата между 3 и 4D киното, защото при тях единственото, което е различно е че в 4D версията ви пръскат малко с вода и седалките се клатят. Е няма как да подскачате или да ви клатят на 70 градуса, но поне е нещо различно от 3D версията. С другите 5 и 6D кино версии там вече се превръща, като влакче на ужасите на едно място, което си е малко недодялано.
  • Двете основни стъпки за гледане на нови филми си остават същите –2 и 3D киното. Вече сме виждали толкова много екрани, които да ни представят някакви уникални цветове, картини и преживявания, че едва ли има начин да видим още нещо по-добро. Разликата между двете, вече се вижда далеч по-добре, защото разликата да гледаш нови филми на 2D и 3D си е коренно различна. Точно разликата в двете неща е, че едното е с две измерения, а другото с три. Точно това означава 2D и 3D – броя на измеренията.

Може да излезе някоя технология, която значително да подобри качеството на 3D картината или да направят очилата по-добри, но никъде не се чува за подобна техника или практика. Какво чувате най-много? 4К и VR. Точно така, това може да се окаже следващото поколение начини за гледане на нови филми.

Нека да обърнем внимание първо на 4К изображенията. Тези от вас, които са виждали телевизор с такава резолюция, просто са оставали там. Картината е наистина прекалено красива, за да е реална. Цветовете, контраста и наситеността – идеални. Просто няма такова второ нещо.

Там вероятно ще има някакво развитие от филмова гледна точка, но ще трябва да почакаме още, защото тази техника още е скъпа много неща не я поддържат напълно, като телевизори, смартфони, таблети и прочие.

VR от друга страна започва да става все по-популярно. Тези очила с тези лупи, на които можете да гледате все едно сте в кино салон, дори могат да направят и някое движение. Защо не? Там може да се подобряват много неща – лупите, формата на шлема, след време може да излезе и озвучаване. Там има широка гама и диапазон на обновяване и подобряване. Трябва само да се помисли разумно, какви нови филми могат да се гледат и какво да е качеството на филмите.