Какво представляват вандалоустойчивите камери - Статии.com

Какво представляват вандалоустойчивите камери

Какво представляват вандалоустойчивите камери?

Камерите защитени от вандализъм представляват камери, оборудвани с метални корпуси, които да предпазят обектива при опит за повреждане чрез физическа намеса. Камерите защитени от вандализъм са сигурни и трябва да ги имате предвид, когато инвестирате в изграждането на охранителна система за наблюдение на дома или бизнеса имота ви. Вандалоустойчивите камери са изключително подходящи за използване на летища, в складове, на паркинги, в банки, хотели или магазини, заради защитата, с която разполагат против повреда.

Как може да ви бъдат полезни този тип камери за дома или бизнеса ви?

  • Можете да запазите контрол в наблюдението над охранявания обект с помощта на камерите, защитени от вандализъм (като умишлено счупване, повреда), както и от крадци и разбойници. Този тип камери са чудесен избор за охраняването на обекти, при които е твърде вероятна поява на злонамерени лица, които целят да откраднат или повредят имуществото ви, защото няма опасност от умишлено повреждане на обектива, от страна на злонамерените лица. Така ще можете да записвате всяко действие на извършителите, като по този начин записите могат да помогнат на полицията да заловят извършителите, а също така могат да послужат като доказателство в съда. Много крадци и вандали се опитват да деактивират, повредят или изцяло да унищожат камерата с тежки предмети, така че тя да не може да улови техните престъпни действия. Ето защо вандалоустойчивите камери са чудесно решение при подобни ситуации и гарантират дълготрайно и безпроблемно използване.
  • Вандалоустойчивите камери са проектирани така, че да бъдат защитени от крадци или „взломаджии”, които са въоръжени с голям набор от стратегии, чрез които да избегнат улавянето си от обективите на охранителната система. Ето защо, при взлом първата цел на престъпниците е да се опитат да повредят дадените охранителни камери.
  • Поради тази причина, със сигурност бихте искали да се сдобиете с този тип видеокамери, чрез които да осуетите опитите за саботиране на ценния ви хардуер. Вандалоустойчивите камери за сигурност включват много хардуерни характеристики като винтове и метални корпуси, които са трудни за достъпване и премахване. Без такъв тип камера, един потенциален нарушител може да повреди и дори да отскубне камерата само със собствената си сила и с помощта на една бейзболна бухалка, например – без наличието на допълнителни помощни инструменти.

Кое прави вандалоустойчивите камери толкова важни?

Изборът на такъв тип камери е от съществено значение при изграждането на охранителна система за видеонаблюдение за дома или офиса ви. Те ще ви осигурят спокойствие и ще ви накарат да се почувствате по-защитени, тъй като самите те са предпазени от физическо повреждане, което позволява да имате достъп до наблюдавания обект през цялото време. В случай, че злонамерено лице проникне в охранявания обект, когато не сте там, то вандалоустойчивата камера ще запише всяко негово действие, което ще позволи да използвате по-късно видеозаписа за доказване на вината, на извършителя. Също така този тип камери също позволяват да следите наблюдаваните обекти от разстояние или чрез смартфон (с помощта на специално мобилно приложение за целта).

Ако е налице престъпно действие, а използваните камери бъдат повредени, защото не са вандалоустойчиви, то лошокачественото видео или липсата на такова няма да послужи като доказателство. Също така, употребата на незащитени камери на места, където се изискват да бъдат защитени, може да доведе до повреждането им или кражбата им от вандали и крадци. Така не само, че ще претърпите финансови загуби във връзка с охранявания обект (в случай на кражба или повреда), но и ще претърпите финансови загуби по отношение на използваната техника и по-точно камери – като ще трябва или да ги поправяте или заменяте с нови (в зависимост от нанесените щети). Ето защо изборът на охранителна система, която включва и наличието на вандалоустойчиви камери е от първостепенно значение. Показателите за надеждност, функционалност и устойчивост с най-важни при избора на система за видеонаблюдение. Това е инвестиция, която трябва да направите, ако искате вашите обекти и имущество да бъдат охранявани по възможно най-добрия и сигурен начин.

Ако изпитвате затруднения при избора на вандалоустойчиви камери и комбинирането им с вече притежавана от вас охранителна система, можете да се разгледате специализирания сайт на SSTS сервиз.

Ние ще отговорим на всички въпроси, които ви интересуват във връзка с камерите защитени от вандализъм, както и във връзка със системите за видеонаблюдение.