Външни ПВЦ ролетни щори - Статии.com

Външни ПВЦ ролетни щори – Статии.com

Външни ПВЦ ролетни щори

Проблема на повечето хора – искаме зима, но когато дойде търсим лятото и обратно, на пръв поглед изглежда досаден, капризен и невъзможен за разрешаване. В днешно време, обаче, с напредналите технологии, света все повече се усъвършенства в посока, която допринася за улесняването на човешкия живот. По принцип, хората са затрупани и заобиколени от сериозни грижи и кризисни ситуации, и не забелязват онези малки неща, които наистина могат да им помогнат да се почувстват малко по-добре. Те са от всякакво естество. В следващите редове, обаче, ще поговорим за добре познатите от много време насам ролетни щори, които ни предпазват най-вече от прищявките на времето.

Както се досещаме или знаем, външните щори ни защитават както от климатични условия, така и от кражби и подобни щети. Притежават способността да са шумо и топлоизолатори, и намаляват разходите ви за ток, тъй като благодарение на тях градусите в стаят падат, което прави климатика ви съвсем ненужен.

На пазара се предлага голямо разнообразие от ролетни щори – срещат се във всякакви размери, форми и цветове. Материалът, който се ползва при изработването им може да бъде алуминий или ПВЦ, както и комбинация между двете, включващи оси, конзоли, ламели, кутия и водачи. Варианти, които съчетават и двата материала, могат да бъдат:

  • щори с алуминиеви конзоли, ПВЦ кутия, ламели, четки и водачи с уплътнения, желязна ос с макара на лагери.
  • щори с алуминиеви водачи, конзоли и терминал, желязна ос с макара на лагери, ПВЦ кутия и ламели.
  • щори с ПВЦ механизъм и ПВЦ кутия и ламели.

Как можете да задвижите един ПВЦ ролетни щори? – Обикновено, това става автоматично, чрез електромотор, чийто механизъм се задвижва от дистанционно или бутон, и ръчно. Втория и по-познатия начин включва: манивела – за щори с по-голям размер или въже, плоско или обло, което се навива в табакера с пружина, където чрез устройство може да се определи до каква височина да е отворена щората.