Видеозаснемане на птици - Статии.com

Необходими аксесоари за любителите на видеозаснемане на птици

Преди да се заемете с видеозаснемане на птици трябва да разполагате с някои задължителни аксесоари.

Най-важният от тях според повечето специалисти е камуфлажа. Това включва камуфлажни дрехи, които може да си купите от всеки ловно-рибарски магазин. Ще ви свърши работа и най-популярния  – военен тип. Ако желаете можете да си купите и пончо. То представлява широко платнище с листа стърчащи от него. С него много лесно ще се слеете с околния пейзаж. Но пончото има един недостатък, материята му е плътна и не е удачна за лятото, спарва. Ще бъдете определено добре маскирани, но полу сварени трудно ще може да се отпуснете и да се насладите на процеса на >видеозаснемане.

Друга част от оборудването е камуфлажна препаска за лицето, с него ще прикриете очите и няма да уплашите птиците. В краен случай може и без такава препаска, но в никакъв случай не носете очила(тъмни), те не само блестят, когато светлината пада под определен ъгъл, но и наподобяват големи очи, което със сигурност ще уплаши птиците.

Опитайте се максимално да се слеете с природата и най-вече с околната обстановка, за да не ви забележат птиците. Те ще отлетят, а вие няма да имате обект за вашето видеозаснемане.