Антивирусните програми - Статии.com

Нужно ли е да забраняваме антивирусните програми преди инсталиране на Windows?

На много места може да прочетете съвета да забраните временно антивирусните софтуер на вашия компютър по време на инсталиране на Уиндоус. Това е така, защото някои техни приложения пречат на промяната на определени системни файлове и това може да доведе до неуспешно инсталиране на Windows.

Някои специалисти не препоръчват забраната на антивирусните програми, защото в това време вашият компютър е напълно беззащитен към всякакви вируси от мрежата.

  • Ако сте възпрепятствани в процеса на инсталиране на Уиндоус от антивирусния софтуер и сте решили да го забраните, се доверете на нашите препоръки. Направете го временно, за да се проверите дали той ще наруши процеса на инсталиране на Windows.
  • Как да забраните временно антивирусния софтуер, в това число и пиратския?

Първо, кликнете с десния бутон на мишката на иконата на съответната антивирусна програма. От появилото се меню ще видите опцията Забрани, изберете я. Не можете да намерите иконата? Тя обикновено се намира в долния десен ъгъл на монитора в полето за задачи.

Важно! Не забравяйте по същия начин отново да разрешите антивирусната програма,защото в противен случай вашият компютър дълго време ще бъде  изложен на атаки от злонамерен софтуер, който се среща в изобилие в мрежата! Разрешете я след като приключи процеса на инсталиране на Windows!