Всекидневна грижа за кожата - Статии.com

Всекидневна грижа за кожата – Статии.com

Грижата за кожата на лицето и на тялото е много важна. Всеки ден трябва да се грижим за нашата кожа като най-добре е да използваме натурална козметика, защото в последно време има толкова много фирми, които предлагат „уж” естествена козметика, но се оказва козметика пълна с химически съставки. Когато се грижим за кожата ни трябва добре да проучим производителя и неговите продукти. За да имаме здрава, нежна, красива и гладка кожа трябва всеки ден да полагаме грижи за нея и да използваме правилната козметика, защото в противен случай само може да навредим на кожата си, а не да й помогнем. Има няколко стъпки, които ще ни помогнат да постигнем нужния ефект.

  • Първата и много важна стъпка е да почистваме добре кожата си всеки ден, особено тази на лицето. Има много видове био козметика, която помага за почистването на лицето според типа кожа. Има много натурални сапуни или лосиони, които помагат за всекидневната грижа на кожата. Също така е хубаво да се ексфолира един или два пъти седмично. Ексфолиантите са много добри за кожата както на лицето така и на цялото тяло, те подмладяват кожата и отпушват запушените пори, премахват мъртвите клетки, но много трябва да се внимава при нанасянето, да не прекалите и да раздразните кожата.
  • Не е препоръчително да се взимат горещи вани и душове. Те изсушават кожата, а целта ни е да я хдратираме. Правете си ароматерапия във ваната и за здрава коса е добре да използвате шампоан с естествени екстракти.
  • Важно е да се храните правилно и да имате правилен режим на хранене. Вреден навик на хората е да се хранят с храни богати на мазнини, въглехидрати и захари, които вредят не само на здравето на човека, но и на неговата кожата – състаряват я и я изтощават.

Сънят също е от изключително значение – спете нужния брой часове, а това е 8 часа и е хубаво да спите по гръб за да нямате подпухнали очи сутрин.