Зелено - Статии.com

Зелено – комбинации със зеленото при избора на плочки и обзавеждане за баня

Зеления цвят е познат като най-приятния за очите, действа релаксиращо и успокояващо. Плочките с естествени зелени елементи създават се усещане за естествена среда и близост до природата.

Дизайнерските решения за банята в зелено са много разнообразни – предлагат се както класически колекции плочки в по-бледо или тъмно зелено, така и много авангардни серии плочки с наситено зелено и съвременни декоративни елементи.

Освен като основен цвят в плочките, все по-често зеленото се използва в рисуваните цветни мотиви на декоративните плочки и фризовете.

  • Особено популярни са плочките с принтове на цветя и други флорални теми.
  • Зеленото се съчетава изключително лесно с бялото, популярни са комбинациите между тъмно и светло зелено, а също така в зависимост от нюанса подходящи могат да бъдат съчетанията с кафяво, жълто, черното и други цветни декоративни акценти.
  • Много приятен цвят се получава при смесването на зелено и синьо, създава се атмосфера с много освобождаващо и релаксиращо въздействие. Светилия синьо-зелен цвят е много подходящ при избор на плочки за по-малки бани, тъй като разширява визуалното пространство. При подходящо осветление една такава баня може да бъде истинска екзотика. Изключително приятни са комбинациите на тези плочки с бял санитарен фаянс.

Доверете се на собствения си вкус при избор на цветове, като можете да разчитате, че цветовите съчетания в комбинациите от плочки за баня са направени от доказани професионалисти в интериорния дизайн.