Защо да предпочетем Анталия от Статии.com

Защо да предпочетем Анталия

Анталия е едно райско кътче, в което модерното, историята, екзотиката и доброто обслужване отдавна са си дали среща.

Едно от много предимства да изберете почивка в Анталия е, че това е от една страна доста по- екзотично и различно място от европейските курорти, а от друга страна получавате това на доста изгодна цена, каквато на много екзотичните дестинации не всеки може да си позволи.

От край време Анталия е предпочитана дестинация за почивки на море от много българи и това съвсем не е случайно.

Има разнообразни почивки с автобус, но и от доста години се предлагат самолетни чартърни почивки, с които разстоянието до летище Анталия е стопено до около час. След това според избрания от вас хотел има трансфер с автобус.

Анталия е от една страна отлично място за почивка- както е известно хотелите там работят на базата на ол инклузив или ултра ол инклузив (не всички разбира се, но голям процент), което е удобство, тъй като реално не мислите за нищо по време на вашата почивка освен в кой точно ресторант, бар или плаж (някои от хотелите имат по повече от 1 плаж) да отидете. От друга страна по- големите хотели имат и много забавления на своята територия- басейни, детски площадки, аниматори, вечерно шоу и реално можете да изкарате цялата си почивка без да мръднете от хотела (е, рискувате да се върнете с 2-3 кила отгоре, но това са рисковете на страхотното изкарване).

От друга страна Анталия и околностите около Анталия изобилстват от исторически и природни забележителности, които е силно препоръчително да посетите (ако не сте се слели с шезлонга на плажа).

В самата Анталия например има 2 водопада. Така наречените водопади Duden. Единият се излива направо в морето и е наистина много интересно. Другият водопад е на около 12 км от центъра на Анталия и се намира в приказен парк. Има и пещера, в която можете да влезете и да се озовете зад водопада. Много приятно място за разходки и пикници, ще се хареса и на децата.

В самата Анталия има много магазини, заведения и една разходка в стария град и пристанището е също част от очарованието на Анталия.