Евросубсидиите по оперативните програми - Статии.com

Евросубсидиите по оперативните програми под въпрос, заради неединомислие в ДФЗ и МЗХ

Евросубсидиите по оперативните програми под въпрос, заради неединомислие в ДФЗ и МЗХ

Може да следите всички новини, свързани с новия програмен период 2014-2020 година, на електронната страница на Приорити ООД. На 09 юли 2014 година работната група, оглавяваща ДФЗ, постави ултиматум пред директора Мирослав Николов да напусне своя пост, но след като той не се съгласи, ръководството прибягна до крайната мярка – подаване на оставка. Така напълно се замразиха плащанията по земеделски проекти, тъй като няма кой да одобри внесените им предложения и да задвижи обещаните компенсации по лошите атмосферни условия през миналата година.

В следствие на откритата вражда между г-н Николов и аграрният министър Димитър Греков, фермерите в България ще загубят около 2 милиарда лева. ЕК в Брюксел не може да не изостри вниманието си към този феномен. Подобни явления рушат и без това крехкото доверие в управлението на отрасъла, и не само.

Поредната война се разрази, след като ДФЗ не се увенчаха с успех, първите два мъчителни опита, да свика среща на управителния съвет и едва на 09 юли бе постигнат кворум. В самото начало министърът поиска оставка на шефа на фонда г-н Николов, но той не го направи. Като символ на нежелание да работят с него, присъстващите членовете напуснаха, подавайки едновременно оставка. На въпроса дали не иска да подаде оставка г-н Николов отговори: „Това означава да предам българските бенефициенти“.

Вашият коментар