Как да преинсталирам Windows - Статии.com

Как да преинсталирам Windows? Можем и сами!

Как да преинсталирам Windows?

Дори и да нямате перфектни познания в областта на компютрите, със сигурност сте техен верен потребител и неизбежно ще се сблъскате с трудното на пръв поглед преинсталиране на Windows.

Мнозина смятат, че това не е по силите им и се доверяват на познати, в краен случай харчат излишни пари за специалисти. Вече няма да висите на врата на никого и няма да ви коства нищо. Е, освен малко усилия и желание да се справите сами. Не може да ви липсват, защото знаем, че любимият компютър е като член на семейството и портал за един друг свят, без който, както се оказва ние не можем.

Първата ви задача е да се снабдите с Windows. Избрахме да ви дадем кратки насоки по версия 7, но не да ви мъчим с последните новости, а защото тя има своите значителни предимства. На тях сега няма да се спираме подробно, а ще продължим с бойното ни дело по преинсталирането на Windows.

Няколко са начините да се сдобиете с операционната система на Microsoft:

  • може да го изтеглите от интернет;
  • да го закупите от специализиран магазин;
  • когато купувате компютър в цената обикновено влиза и Windows;

Понякога дори да сте взели конфигурация с лицензиран Windows, е възможно да нямате инсталационен диск. В такъв случай трябва да изтеглите файловете от интернет и да ги запишете на диск. По време на преинсталирането на Windows използвате серийния номер, който имате.

Преди да започнете същинската част от работата се уверете, че компютърът ви поддържа минималните изисквания за версията.

В нашият случай те са следните:

  • Честота на процесора – 800 MHz (32-bit);
  • Оперативна памет – 1 GB;
  • Видео карта – DirectX 9.0 capable;
  • Памет на видео картата – 128 MB;
  • Свободно място на твърдия диск – 20 GB;
  • Други устройства – DVD-ROM;

На ход сте!

Изключете LAN-кабела от компютъра. Осигурете си драйвери за дънната платка и външните компоненти – видео карта, звукова карта. Ако действате по преинсталиране на Windows на лаптоп, е удачно той да е включен в електрическата мрежа.

Стартирайте с поставянето на инсталационния диск в оптичното устройство. Всичко върви по план и за вас остава единствено да следвате инструкциите на екрана. С няколко лесни стъпки за около 30 минути резултатът ще е налице.

Ред е на драйверите за дънната платка, както и тези за останалите компоненти, които също трябва да инсталирате. Защитете компютъра си с антивирусна програма и вече свободно по ваша преценка качвайте софтуера, който ви е нужен.

Ето, че успяхте!

От утре вие ще сте тези, които удрят рамо на своите приятели – честито! Не им спестявайте обаче, че собствените сили са достатъчни в задачката по преинсталиране на Windows!