Защита за смартфони

Нуждаят ли се скъпите телефони от допълнителна защита

Съвременните смартфони се създават все по-здрави, устойчиви и надеждни. В социалните мрежи за видеосподеляне можем да видим стотици видео клипове, в които ни показват колко могат да бъдат здрави лъскавите устройства от популярни марки.

Телефони падат от високо, заливат се с вода, изпускат се от язовирни стени, небостъргачи или падат в дълбоки каньони, след което блогърите показват как ги изтръскват от праха и започват да отварят на тях любимите си приложения.

Истина ли е всичко това

Действително, съвременните смартфони могат да бъдат произведени с толкова качествени и здрави материали, че устройствата да бъдат на практика почти неуязвими при всевъзможни обстоятелства. Тук, обаче, трябва да подчертаем два важни момента.

Първо, устройствата, които виждаме по този тип клипове, обикновено са от най-високия възможен клас и струват по няколко хиляди лева, тоест трябва да се запитате дали и вашето устройство е от толкова висок клас.

Второ, важно е да се подчертае, че почти неуязвими не означава, че устройствата са съвсем неуязвими. Това, че след падане телефоните се включват, не означава, че няма да имат дефекти в работата или пък че по техния корпус няма никакви следи.

Не рискувайте – сложете калъф за телефон

Не е нужно да хвърляте телефона си през прозореца за да го изпробвате по отношение на здравината. Понякога дори едно случайно изплъзване от джоба на панталоните върху плочките е достатъчно за да съсипе устройството.

Всичко зависи от това дали устройството ще се удари под определен ъгъл. На практика, понякога дори и съвсем малка височина може да издраска или дисплея, или гърба на телефона, особено при модели, които имат метална или стъклена обвивка.

Ако не сте почитатели на калъфите, можете да изберете нещо, което е изработено от прозрачен силикон и което дори няма да се забелязва върху устройството ви (разгледайте например в PromoPoint.bg).

Този тип калъфи са изключително практични и могат да защитят смартфона ви дори при падане под неподходящ ъгъл и върху твърда или ръбеста повърхност, каквито са асфалтът и плочките по улиците.

Ако нещо се повреди, то това ще е силиконовият калъф, а не устройството, за което сте похарчили хиляди. Така че по-добре бъдете разумни и не изпитвайте възможностите на новите технологии, за които се похарчили куп пари.

Вашият коментар