Онлайн кредит - характерни особености - Статии.com

Онлайн кредит – характерни особености

Понятието онлайн кредит напоследък доби много широка популярност сред хората, ето защо ние решихме да отделим малко специално внимание на този тип кредитиране и да изясним какво всъщност представлява и какви са неговите особености.

Онлайн кредитът се отличава от останалите видове кредитиране основно и най-вече по това, че се отпуска по интернет и не е наложително да се посещава финансовата институция, от която се взима заема.

Просто трябва да се посети интернет страницата на фирмата, от която искате да изтеглите своя интернет кредит и след това да попълните молба за одобрение. В рамките на няколко минути обикновено служителите ще се свържат с вас, уверяват от платформата Кредити Инфо.

В повечето случаи не е задължително да ви отговорят ако не сте одобрени, така че най-вероятно по това ще разберете дали сте одобрени за получаване на заем или не.

  • Ако сте одобрени обаче обаждането е задължително. То се прави с цел да се уточнят всички подробности около кредита, така че да няма неясноти. Възможно е служителите от финансовата институция също да имат някакви допълнителни въпроси към вас.
  • След като всичко приключи успешно, вашия заем се превежда по банков път на вашата банкова сметка. Тук е мястото да кажем, че наличието на банкова сметка е на практика задължително условие за отпускането на бърз заем.
  • Характерна особеност на един онлайн кредит е малките размери на заема. На практика, този тип кредити са известни още като заеми до заплата, бързи заеми или микро кредити.

Всички тези имена подсказват, че като цяло става дума за малки суми пари, чието основно предназначение е да се покрие с тях разход, който в повечето случаи е непредвиден и се е появил на момента, изисквайки да се намери незабавно сума, която да го покрие.

Говорейки за заем в малки размери трябва да уточним, че обикновено това са суми в размер до около 400 лева, като в много малки случаи може да става въпрос за повече пари.

Въпреки това, има онлайн кредити и в размер над 1000 лева, но в повечето финансови институции подобен онлайн кредит не може да бъде изтеглен. Дори и там където това е възможно, обикновено става дума за отделни хора и това не важи за всички, защото обикновено едно от важните условия е да може въпросният заем да се изплати в рамките на една работна заплата.

Друг важен момент е срокът, за който се отпуска кредита. Обикновено онлайн кредита е малък заем, който се предлага за кратък срок от време. Това може да бъде например три седмици или пък един месец, но обикновено сроковете са наистина кратки.

В повечето случаи се налага кредитът да бъде върнат на куп, но това не винаги е така. Някои небанкови финансови институции, които са се специализирали в отпускането на онлайн кредити предлагат възможност заемът да се изплати на няколко вноски, според нуждите на потребителите.

Това са особености, които понякога могат значително да варират от една институция до друга, ето защо е добре да се информирате за всички тези особености предварително.

Връщането, както и тегленето обикновено става по банков път. Това е най-надеждният начин, тъй като така и кредитополучателя, и този който отпуска заема ще бъдат сигурни и спокойни.