Почивка Боровец - Статии.com

Боровец – едно прекрасно място за почивка

За да оценим възможностите за развлечения и почивка на първият планински курорт в България, задължително трябва да го посетим през всички сезони. Когато снежната пелерина на Рила отстъпи място си на тучните поляни осеяни с билки, ароматни цветя, зелени ливади, кристално сини езера тогава и най-взискателният посетител остава във възторг от богатството на природата.

  • Повечето туристи избират за почивка Банско, но за почитателите на пешеходният туризъм Боровец е любима дестинация, защото предлага отлична леглова база разпределена в хотели от различна категория с впечатляващ набор от допълнителни услуги, обслужване на високо ниво и повечето туристически маршрути в Рила планина водят своето начало именно от тук.
  • Но забавленията сред природата не свършват до тук любителите на върхова езда и планинското колоездене ще открият вдъхновение сред иглолистните склонове на многобройните маршрути отвеждащи до чудни природни гледки и върхове. Феновете на риболова ще се насладят на своето хоби край кристалната планинска вода, а тези които желаят да станат част от водата могат да го осъществят на каяк по най-големия язовир в страната – Искър. Красотите на Рила си заслужава да се видят и от високо, което е направило парапланеризмът популярен тук.
  • През лятото почивката в Боровец е страхотна. Културните забележителности също не остават на заден план, защото в началото на двадесети век считаният за един от основоположниците на курорта българският княз Фердинанд поръчва построяването  дворците – „Бистрица“, „Ситняково“, „Саръгьол“ и една ловна хижа „Ястребец“. Те са любимо място на туристите и днес.

Безброй събития, спортни състезания, неописуема красота и гостоприемство това ще откриете тук да блести с различно очарование по всяко време на година, сезоните тук се менят, но  качеството никога.

Вашият коментар