Работа в Гърция - Статии.com

Работа в чужбина. Работа в Гърция

Коя е най – близката подходяща за работа в чужбина страна в която се печелят и спестяват значително повече пари от България. Нашата съседка е дом и работно място на над 300000 хиляди. души по статистически данни, но най – вероятно броят е значително по – голям.

Много българите, които не са ходили в Гърция, а само са чували разкази от хора които са били или на база информацията от телевизията са си изградили негативна представа и мнение за Гърците като народ, а именно че: Гърците са мързеливи, работят малко, взимат големи заплати и си живеят охолно и безгрижно съвсем не е така.

Напротив те имат високо самочувствие, което не произтича само от факта че са наследници на богата и древна история, а че за разлика от българите са оползотворили и оползотворяват по най – добрия начин членството си Европейския съюз. Земята се обработва, създадена е инфраструктура, закупена е нужната земеделска и селскостопанска техника, построени са красиви къщи не особено високи с автентичен дизайн.

Но когато става дума за работа в чужбина целогодишна или сезонна Гърция и нейните забележителни курорти са много добро място, както за работа така и за почивка. Гърците са се доказали в хотелиерския и ресторантьорския бранш, създали са много добри условия за отдих предлагайки качествена услуга, обслужване на високо ниво и добра организация от което българските хотелиери и ресторантьори могат само да се учат.

Най – популярните атрактивни дестинации са Халкидики, Закинтос, Миконос, Корфу, Крит, Кос и др.

  • Сред най–търсените професии са бармани сервитьори, готвачи, камериери, мениджър ресторант.
  • За повечето професии се изисква владеенето на английски език, но специално за Гърция основни познания по Гръцки са голямо предимство.
  • Заплащането е по–ниско в сравнение със страни като Великобритания, Германия, Франция, но допълнителен бонус които може да доближи или дори изравни спестените пари е че повечето оферти за Гърция включват безплатна храна и квартира и разходите за заминаване са по – ниски.

Работата и престоят в Гърция могат да се превърнат в безценно изживяване и натрупан опит.

Работа в Гърция –правилен избор за работа в чужбина.

Вашият коментар