Работа в Кипър - Статии.com

Работа в чужбина. Работа в Кипър

Работа в Кипър

Кипър или още островът на ‘’Афродита’’ е много добро предложение за работа в чужбина. Доста хора като чуят Кипър си представят, че това е държава намираща се в близкия изток или Азия, но хората с основни познания по география знаят, че Кипър е остров в средиземно море. Кипър е страна с население от над 1000000 население. До преди 50 години е бил британска колония, а сега е разделен на две части – гръцка и турска част, като турската е около 35%. И двете чати имат обща столица Никозия, която също е разделена на гръцка и турска. Най – големите градове след Никозия са Лимасол, Ларнака и Пафос. В тези градове предимно се търсят чуждестранни работници в различни сектори като най – търсените позиции са: Готвачи; камериери; сервитьори; бармани; рецепционисти, спа терапевти и др;

Работата е предимно сезонна, но и целогодишна за някои професии. Кипър в момента е по – добро място за работа в чужбина от Гърция. В Кипър заплатите са малко по високи, а и работодателите са по – гъвкави и заминаването е значително по – бързо в сравнение с Гърция.

Положението в Кипър беше доста тежко в разгара на финансово – икономическата криза, което принуди Европейския съюз да постави под специален финансов надзор Кипър за определен период и да ограничи изтичането на капитали зад граница. В момента положението е стабилизирано и дори повечето Кипърци смятат за унизително работата за и под 800 euro, което отчасти кара кипърските работодатели да търсят български работници.

  • В Кипър официалните езици са гръцки и турски, като след тях са английски и руски. Движението е ляво което може да е проблем за някои.
  • В Кипър в много горещо през лятото, температурите достигат до 45 градуса през лятото.

Кипър се превръща във все популярна и привлекателна дестинация за работа в чужбина, за която заминават все повече българи, въпреки че няма точна статистика какъв е броят на българите в Кипър се предполага че той е между 30000 и 50000 хиляди.

Работа в Кипър – отлична възможност за добро преживяване и печелене на пари.

Вашият коментар