Бисквитена торта с маскарпоне

Тортата като начин на живот

Хубавата торта е като хубавия секс.

Неповторимият спомен от приятната емоция или от хапката невероятния сладкиш остава в паметта за дълго .

Да се насладиш на удоволствието от хубавата торта е истинско изживяване. Естетите ще се съгласят с мен. Няма нужда просто да купуваме някаква торта, трябва да познаем коя е нашата торта, кой вкус най-много ни допада, коя торта най-пълно ще задоволи сетивата ни и като изработка и усещане.

И така нека първо да разпознаем кой е твоят вкус, както споменахме. Някои предпочитат шоколадови торти, други плодови, трети домашни, четвърти парфета или еклерови. Няма да изброявам всичко, тъй като видовете и многообразието от торти, предлагани на пазара, е огромен. Почти като при избора на мъж. Някои го обичат по-дебел, други по-слаб, трети си падат по интелектуалци, а четвърти по обикновени простаци.

Затова и сме различни, за да харесваме различни неща и да ни допадат вкусове. Когато искаме да изненадаме някого с торта, дали я приготвяме сами или пък директно си я купуваме от магазина би било добре да спазваме няколко основни правила.

На първо място да проверите съставките, от които е приготвена, има ли сертификат за качество, пресни продуктите ли са използвани, съдържа ли алергени. Цената на тортата също не е без значение.

Не се подлъгвайте по евтини торти, произведени са от полуфабрикати и не отговарят на някои стандартни изисквания. Платете по-скъпо и хапнете нещо истинско.

Вторият момент е при избора на торта за различен повод. За по-официални случаи е хубаво тортата да е красива, голяма и с традиционен за масовия почитател вкус. Ако празнувате Осми март, Свети Валентин, любовна среща, купете нещо по-романтично. Торта под формата на сърце с надпис ще е чудесен завършек на романтичната вечеря. Плодовите торти или ягодов мус е чудесно предложение, защо не и тирамису.

Бисквитената торта с маскарпоне е нашата препоръка за ценителите на домашния уют. Дори да не сте супер изискан кулинар, бихме ви препоръчали да изненадате любимия с домашно приготвена от вас бисквитена торта, особено пък ако знаете, че той е от мъжете, които търсят спокойствие и семеен пристан. Не отнема чак толкова време, нито изисква толкова търпение като френската селска торта. А пък когато му поднесете вашето бижу, той без съмнение ще остане очарован. После спокойно може да продължите романтичната среща под завивките.

Не забравяйте, апетитът идва с яденето, а хубавата храна е изкушение дори и за най- големите естети. Парче торта и малко любов, колко му трябва на човек да бъде щастлив.