Ремонт на лаптопи - Статии.com

Ремонт на лаптопи – често срещани проблеми

Най-честите проблеми, поради които се налага да посетите специализиран сервиз за ремонт на лаптопи,

може да се сведат до три основни групи:

  • Лаптопа е залят с някаква течност;
  • Нередовна профилактика и прегряване на лаптопа;
  • Повреди причинени от удар.

Вижте няколко практични съвета за най-честия инцидент с преносимите компютри, които могат да са ви от помощ преди да занесете своя преносим компютър при специалист по ремонт на лаптопи:

Заливане на лаптопа с някаква течност

  • Веднага изключете лаптопа, тъй като освен току що въведените данни има опасност да изгубите цялата информация съхранена в лаптопа;
  • Незабавно извъдете батерията на лаптопа, тъй като докато тя е в него той функционира. В никакъв случай не я връщайте след изгасването му;
  • Възможно най-бързо занесете машинката в сервиз за ремонт на лаптопи.

От голямо значение е, колко време след инцидента ще занесете лаптопа на ремонт, извадили ли сте веднага батерията и с какво точно сте  го залели. Запомнете, че дори и да няма външни признаци за поражения, вътре в него нещата може да са доста драстични. Не правете никакви опити да ремонтирате сами лаптопа, тъй като може да нанесете допълнителни вреди. Желателно е в най-кратък срок след инцидента да посетите специалист по ремонт на лаптопи.

Ако все пак сте решили да изсушите своя лаптоп, то го направете с помощта на електрическата печка или сешоара. Не забравяйте,  че процеса на окисление на дънната платка вече е започнал и въпреки предприетите от вас мерки, е желателно да занесете лаптопа в специализиран сервиз за ремонт на лаптопи.