Грижите ли се правилно за своя слухов апарат?

Слухов апарат - Статии.com

Ако страдате от загуба на слуха, то слуховият апарат е нещо много ценно за вас. Той ви помага да общувате с хората, които обичате и ви свързва със случващото се по света и у нас. Ето защо е толкова важно да се грижите правилно за слуховото апаратче, за да продължава да ви служи добре и колкото се може по-дълго.

Как да се грижите за слуховият апарат? Няколко съвета от нашият екип:

Всекидневно:

  • В края на всеки ден, почиствайте апарата със салфетка или кърпа.
  • Не го оставяйте в банята, докато сте под душа и се къпете, защото често високата влажност води до повреда на слуховия апарат.
  • Като цяло избягвайте влагата. Не забравяйте да свалите слуховия си апарат преди да влезете да плувате или да отидете под душа.
  • Избягвайте и прекалените горещини, например не оставяйте слухов апарат в колата през лятото.
  • Проверявайте слуховият апарат за ушна кал всеки ден. Използвайте подходящ комплект с инструменти за почистване на слухови апарати.

На всеки 3 до 6 месеца:

Сменяйте тръбичката на слуховия апарат на всеки 3 до 6 месеца. Обърнете се за помощ към специалист по слухопротезиране, който ще го направи най-правилно.

Грижа за батериите на слуховото апаратче:

  • Преди да смените батериите, измийте и подсушете ръцете си. Почистете внимателно с четка прахът, който се е събрал в апарата.
  • Ако не използвате апарата, оставете капачето на батериите отворено, за да избегнете събирането на влага и да удължите живота на батериите.

Бонус: Още професионални съвети за това как да се грижите за слуховия апарат от Fonio.

Правилната грижа за слуховия апарат ще подобри удобството ви, докато го използвате. С нейна помощ ще запазите функционалностите му, ще удължите живота му, ще спестите пари и време от ремонти.

Ако имате допълнителни въпроси за слуховите апарати Fonio, се обадете на безплатен телефон 0800 20 123 или заповядайте на някой от нашите адреси:

ул. „Хан Аспарух“ 31, София,

бул. „Васил Левски“ 97, София,

ул. „Иван Вазов“ 42, Пловдив,

ул. „Русе“ 15, Варна,

ул. „Марно Поле“ 24Г, Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *