Слухов апарат - Статии.com

Грижите ли се правилно за своя слухов апарат?

Ако страдате от загуба на слуха, то слуховият апарат е нещо много ценно за вас. Той ви помага да общувате с хората, които обичате и ви свързва със случващото се по света и у нас. Ето защо е толкова важно да се грижите правилно за слуховото апаратче, за да продължава да ви служи добре и колкото се може по-дълго.

Как да се грижите за слуховият апарат? Няколко съвета от нашият екип:

Всекидневно:

  • В края на всеки ден, почиствайте апарата със салфетка или кърпа.
  • Не го оставяйте в банята, докато сте под душа и се къпете, защото често високата влажност води до повреда на слуховия апарат.
  • Като цяло избягвайте влагата. Не забравяйте да свалите слуховия си апарат преди да влезете да плувате или да отидете под душа.
  • Избягвайте и прекалените горещини, например не оставяйте слухов апарат в колата през лятото.
  • Проверявайте слуховият апарат за ушна кал всеки ден. Използвайте подходящ комплект с инструменти за почистване на слухови апарати.

На всеки 3 до 6 месеца:

Сменяйте тръбичката на слуховия апарат на всеки 3 до 6 месеца. Обърнете се за помощ към специалист по слухопротезиране, който ще го направи най-правилно.

Грижа за батериите на слуховото апаратче:

  • Преди да смените батериите, измийте и подсушете ръцете си. Почистете внимателно с четка прахът, който се е събрал в апарата.
  • Ако не използвате апарата, оставете капачето на батериите отворено, за да избегнете събирането на влага и да удължите живота на батериите.

Бонус: Още професионални съвети за това как да се грижите за слуховия апарат от Fonio.

Правилната грижа за слуховия апарат ще подобри удобството ви, докато го използвате. С нейна помощ ще запазите функционалностите му, ще удължите живота му, ще спестите пари и време от ремонти.

Ако имате допълнителни въпроси за слуховите апарати Fonio, се обадете на безплатен телефон 0800 20 123 или заповядайте на някой от нашите адреси:

ул. „Хан Аспарух“ 31, София,

бул. „Васил Левски“ 97, София,

ул. „Иван Вазов“ 42, Пловдив,

ул. „Русе“ 15, Варна,

ул. „Марно Поле“ 24Г, Велико Търново