Свежи идеи за дома и нов живот на стари вещи от Статии.com

Свежи идеи за дома

Свежи идеи за дома и нов живот на стари вещи

В лятото натрупваме много излишни неща, сувенири от морето, някоя и друга нова дрешка, ремонт на дома и ново обзавеждане. Тогава какво да правим с всичко старо и заместено. В шкафове, в хладилника, по чекмеджета и етажерки остават позабравени неща, чиито срок и време отдавна са изтекли.

Не чакайте студовете да настъпят, за да обърнете внимание на най-важното. Махнете вредното и излишно от дома си. Тук може да видите и цени за извозване на стари мебели от Софийски домове.

Всеки дом събира куп неща, които вредят на здравето ни. Добре е поне един път в годината да изхвърляме стари и непотребни вещи, предмети, дрехи, мебели и всичко, което се разваля.

  • Добре е да видите лекарствата в кутийките и да обърнете внимание на тези с изтекъл срок на годност. Оказва се, че 65% от хората приемат и лекарства и хранителни добавки с изтекла годност.
  • Хората, които ползват полиращи и почистващи средства във вид на спрей се оплакват в около 50% от по-чести симптоми на астма. До тези твърдения са стигнали изследователи от Испански център по епидемиология. Препоръчително е да ползвате препарати в течно състояние.

Ако през лятото сте позанемарили някои части от дома, например пердетата и сте чакали по-сухото и слънчево време, не пропускайте да направите сега нещата. Завесите са магнит за прашни частици, а прахолякът е номер едно провокатор за сълзящи очи, сърбеж, хрема, задушаване. По данни 45  милиона души страдат по света от астма и алергии.

В почистването не забравяйте и фризера. В него често оставяме продукти на фаза замразени, които стоят повече от половин година. Прегледайте за онези, които не трябва да се съхраняват по-дълго време. Доказано е, че след половин годишен престой, консистенцията и вкусовете им не се променят.

Други лесни хитринки, които могат да са от голяма полза за дома са:

Неприятните налепи по стъклата на прозорци и огледала няма да ги има ако ги намажете с майонеза. Оставете ги да престоят така по 2-3 минути и съберете с еластична шпатула;

Старата електрическа четка за зъби може да бъде много полезна в почистването на фуги в банята;

Старите домакински чорапи могат да се превърнат в идеално средство за почистване на декоративни свещи;

Налепи от етикети останали по нови чаши и чинии могат да се премахнат като се нагреят със сешоар;

Ако искате да махнете неприятната миризма останала в стъклен буркан от предното му съдържание може да го изплакнете с топла вода и малко горчица;

За да не се повредят крехките стъклени чаши поставени в миялната машина, закрепете ги с ластичета за решетката.

Дано тези лесни трикове и свежи идеи да са ви от полза, за оптимизиране на дома!